Ремонт и реконструкция на жилището: Идеи за обединяване на кухня и балкон

За да модернизирате жилището си и да разширите пространството, бихте могли да се лишите от стената, която разделя балкона от кухнята.  Полученото помещение със сигурност ще е много по-светло и комфортно.  Такова интересно в архитектурно отношение решение ще ви осигури различни възможности за функционално организиране на пространството, както и разнообразие от варианти за декорация.

Кухненски бокс с трапезария 
Най-популярният вариант е новото помещение да се превърне в кухненски бокс с трапезария. Разположената в близост до панорамните прозорци трапезна маса не само ще ви осигури атрактивна гледка по време на хранене, но и ще имате възможност да се насладите на изобилието от дневна светлина, за която е известно, че влияе позитивно върху настроението и апетита. В същото време кухненската работна зона ще е в близост до мястото за сервиране на храната, което е отлична идея по отношение на практичността.

Кухненски бокс, комбиниран с хол 

Подобна идея също е много атрактивна. Разположена до прозорец, меката мебел изглежда страхотно, особено, ако е съчетана с пердета или щори в подходяща текстура и цвят. От друга страна, обилната светлина дава възможност за отглеждане на цветя и растения, които да добавят още повече уют и красота.

Кухненски бокс, съчетан с модерен бар плот 

Отлична идея за жилища с по-малък брой обитатели! Модерната визия на бар плота ще внесе много стил в интериора, а функционалността му ще ви очарова. Тъй като той не заема много място, пространството не само ще изглежда атрактивно, но и ще бъде доста по-просторно. По този начин може да се осигури място за декоративни предмети, зелени растения и други привличащи визуален интерес акценти.

Кухня, съчетана със зимна градина 

Това е още една очарователна идея за всички фенове на природата, които обичат да релаксират сред зеленина и обилна слънчева светлина. Това кътче ще ви зарежда с енергия дори и през късите зимни дни, когато ще можете да се насладите на максимално излагане на слънце в уюта и топлината на дома. Масичка и кресла от ратан биха се вписали отлично в подобен интериор!

Ако се нуждаете от конкретен съвет, потърсете професионалните услуги на специалистите тук –http://www.kartachi.org/.