Как да спестим пари от строителни отпадъци и изхвърляне

Строителство е дълъг и сложен процес, който е свързан с изпълнители, подизпълнители и дори лица наемани на договор за временно изпълнение на конкретни задачи.

 

Наемането на трети страни, фирмите за конкретни задачи е в норма, така че „аутсорсингът“ е познато понятие, дори и ако не навсякъде се нарича така. Въпреки това, наемането на фирма за изхвърляне на строителни отпадъци не е подход, който често се приема за номер едно в списъка със задачи.

Наред с концепцията за наемане на професионални специалисти по изхвърляне на отпадъци от строителни и ремонтни дейности, това остава сфера, към която трябва да се подхожда с особено внимание и прецизност.

Наемането на фирма, която кърти чисти извозва, ще спести много време и средства. Ето как:

[bctt tweet=“Намаляване на Вашите строителни отпадъци и разходите за депониране“].

Всеки добър изпълнител постоянно търси начини за намаляване и по-ниски разходи за труд и материали. В допълнение, откриването на начини за ускоряване на процеса на строителството, без да се жертва качеството е един непрекъснат процес и предизвикателство, пред, което всеки предприемач се изправя.

Всеки вид извънреден труд или всички разходи, които не допринасят пряко същинското изграждане и завършване на даден проект е по същество разход, който идва след не много време.

Един от тези разходи е боклукът и отломките за отстраняване. Приемани за страничен продукт те присъстват във всеки строителен проект и изискват правилно съхранение, товарене и извозване на депа, определени за целта. Дали това ще са отломки и развалини от разрушаване на цели сгради, къртене на бетон и или просто прокопаване на отвори, то съществуват и по-детайлни неща, които следва да бъдат съобразени.

Към фините строителни работи свързани пряко с къртене са рискът от прекъсване на захранването, струпване на големи количества разнообразни отломки от рушене на сграда и всичко онова, което трябва да се почисти и изхвърли правилно. Понякога този процес трябва да се случи на няколко пъти докато трае проекта!

Три добри причини да изнесете Вашият строителни отпадъци и да поръчате извозване:

Всички сме чували поговорката, че „времето е пари“ и това е вярно, особено в областта на строителството. Ако изпълнителят работи на час и за извършената работа взема своето заплащане, то на един обикновен човек, който се е наел да прави голям ремонт, това ще му струва извънреден ресурс на време. Разплащанията на работник за почистване в условия на транспорт до депо включват и тези разходи.

Обратната ситуация, ако на собственика му се налага сам да извози и изхвърли струпаният строителен материал, то за него ще струва много по-скъпо. Най-вече това ще отнеме много време. В действителност, в зависимост от размера на работа и размера на остатъци, може да коства дори един цял ден или повече.

Ето, защо е най-изгодно да се наеме фирма по кърти чисти извозва, която да включи в цената на обслужване всички дейности около работата.

Предимства на наемане на фирма кърти чисти извозва за вашата задача по отстраняване на строителни отломки:

  1. Възстановяване на времето за производство, което иначе се губи около отломки и почистването им.

По-добре да имате свои работници на място за работи по задачи, които носят приходи, отколкото да изгаряте процент от бюджета си да извършите самостоятелно извозването до сметище.

  1. Намаляване на разходите

Всеки час, прекаран в почистване на строителни отпадъци, може да по-рентабилен с работата на компетентен и професионален специалист.

  1. Премахване на време и усилия, прекарани в управление, обезвреждане и рециклиране на строителни отломки.

С отстраняване на депата изчезват, вариантите за не правилното изхвърляне и рециклиране на отпадъци. Зад всичко това стоят услугите в пакет от фирма кърти чисти извозва.